Ляшко в Раді вивчатиме, чим Кучма і Пінчук образили Коломойського

Читать на русском

Народний депутат, лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про намір створити в парламенті тимчасову слідчу комісію для вивчення діяльності екс-президента Леоніда Кучми та його зятя, бізнесмена та екс-радника президента Віктора Пінчука.

Про це Ляшко написав на своїй сторінці в одній із соціальних мереж у контексті нещодавніх зізнань губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського у тому, що екс-президент та його зять вимагали у нього хабарі за приватизацію державних підприємств, передає «Слово і Діло».

«Коломойський стверджує, що щомісяця (!) платив цій парі (Кучмі і Пінчуку – ред.) 5 мільйонів доларів хабарів за те, щоб мати можливість за безцінь прихватизовувати державну власність. Тепер Коломойський законом про нацiоналiзацiю пропонує повернути державi «Укррудпром» та iншi вкраденi пiдприємства. Це гарна iдея, яку фракція «Радикальної партії» однозначно підтримає», – зазначив Ляшко.

На його думку, ці звинувачення мають також стати предметом парламентського і прокурорського розслідування. Ляшко пообіцяв зареєструвати відповідний законопроект у Верховній Раді найближчим часом.

При цьому політик нагадав, що «Укрнафта», акціонером якої є група «Приват», досі відмовляється сплачувати державі дивіденди за видобуток нафти. «Влада підвищує громадянам тарифи за комунальні послуги, але не поспішає повернути собі цілу нафтовидобувну галузь, яку зараз контролює Коломойський», – констатував Ляшко.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: