Під санкції США нарешті потрапили Арбузов і Азаров

Читать на русском

Міністерство фінансів США нарешті оприлюднило список із 13 громадян України та Росії, стосовно яких запроваджено санкції за підтримку сепарататизму та порушення територіальної цілісності України та прав людини.

До переліку потрапили й колишні перші особи держави Микола Азаров, Сергій Арбузов, Раїса Богатирьова, пише «Слово і Діло».

Також санкції застосовані проти «міністра внутрішніх справ» Криму Сергія Абісова та його «колеги» із самопроголошеної ЛНР Юрія Івакіна, «глав МЗС» та «ЦВК» ДНР Олександра Карамана й Романа Лягіна, «начальника» міграційної служби Севастополя Олега Козюри, командира сепаратистського батальону «Восток» Олександра Ходаковського, бойовика Сергія Здрилюка (більш відомого як «Абвер»), дружини Павла Губарєва Катерини, учасників «Євразійського союзу молоді» Павла Каніщева та Андрія Коваленка та російського православного «адепта» Олександра Дугіна.

«З самого початку цієї кризи, ми показали, що накладатимемо санкції на тих, хто порушує суверенітет і територіальну цілісність України. Вони включають в себе осіб, організації, підприємства та уряди», – заявив в. о. секретаря по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою американського Мінфіну Адам Шубін. «Якщо Росія буде й надалі підтримувати дестабілізуючу діяльність в Україні і порушувати Мінські угоди, то значні витрати, з якими вона вже зіткнулась, продовжуватимуть рости», – сказав він.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України не встигла висунути звинувачення проти колишнього голови СБУ Олександра Якименка до того, як Євросоюз скасував персональні санкції проти нього та ще 3 колишніх українських посадовців режиму Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: