Аваков очікує від США $ 26,3 млн на реформи

Читать на русском

У МВС очікують понад 26,3 мільйонів доларів від США на реформування правоохоронної системи в Україні.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабінету міністрів України в середу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Фінансування реформ буде проходити в рамках угоди між урядами США та України про допомогу у реформуванні правоохоронної системи та кримінальної юстиції.

«Загалом 26 мільйонів 358 тисяч доларів (передбачає програма – ред.). Гроші підуть на два напрямки: реформа правоохоронної діяльності – 16 мільйонів 772 тисячі доларів, і реформування галузі кримінальної юстиції та боротьба з корупцією – 9 мільйонів 636 тисяч доларів. Тут і Антикорупційне бюро», – сказав Аваков.

Майже усі кошти з 16,7 млн дол. будуть використані на реформування патрульної служби.

«Наші партнери – це американці, європейці, цілий ряд приватних фондів, міжнародних організацій – ніколи не дають гроші під порожні обіцянки. Сьогодні ми вийшли на базовий договір з американським урядом, який затверджений в Білому домі, і нам треба його затвердити, і ми отримаємо перші гроші буквально в найближчі дні», – повідомив міністр МВД.

Раніше, перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе заявила, що вже в червні поточного року на вулиці Києва замість звичайних даішників вийдуть навчені американськими фахівцями патрульні поліцейські.

Зазначимо, згідно «Стратегії реформ-2020», представленої Петром Порошенком, в Україні буде змінена система роботи правоохоронних органів. Планується, що через 6 років кадровий склад державних служб, куди входять і правоохоронні органи, буде оновлено на 70%.

Крім того, в Міністерстві внутрішніх справ планують створити «національну поліцію».

Раніше «Слово і Діло» проілюструвало основні положення законопроекту «Про Національну поліцію» Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: