Частину території Донбасу потрібно визнати окупованою – Фірсов

Читать на русском

Території Донбасу, які знаходяться під контролем бойовиків, потрібно офіційно визнати окупованими.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Єгор Фірсов, передає «Слово і Діло» з посиланням на пресс-службу «УДАРу».

На його думку, Верховній Раді потрібно приймати непопулярні рішення, намагаючись виправити ситуацію на сході країни. «Парламенту потрібно прийняти рішення про те, що не контрольована силовиками територія є тимчасово окупованою. Щодо Криму це рішення прийняли, а стосовно Донбасу – досі ні», – каже депутат.

«Утім, варто відзначити, що, по суті, в Криму це була анексія. На Донбасі ж Росія вчинила набагато хитріше – зайняла території і сказала, що це українські території і ми несемо за них відповідальність», – зазначив Фірсов.

Політик вважає, що потрібно прийняти саме політико-правове рішення про непідконтрольність частини Донбасу українській владі. «В умовах інформаційного вакууму це дуже важливий момент для жителів регіону. Їм потрібно чесно сказати, що територія контролюється Росією, пояснивши, що всі соціальні виплати і всі зобов’язання України будуть виконані після відновлення територіальної цілісності країни», – резюмував Фірсов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: