Патріотизм чи бізнес-інтереси? Рік губернаторства Коломойського

Читать на русском

Коли 2 березня 2014 року Ігор Коломойський став головою Дніпропетровської обласної адміністрації, це призначення викликало неабиякий резонанс у суспільстві. З одного боку, існував запит на сильного лідера, який би утримав регіон від скочування у прірву сепаратистських заворушень, а з іншого – виникло питання: як можна довіряти керівництво областю мільярдеру з неоднозначною репутацією?

Тож не дивно, що однією з перших обіцянок Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА стала відмова від ведення бізнесу під час перебування на цій посаді, констатує «Слово і Діло».

Треба сказати, що Ігор Коломойський – людина непублічна, і залишається нею навіть через рік після свого призначення губернатором. Тож коли «Слово і Діло» не отримало відповіді на свій інформаційний запит про відмову мільярдера від ведення бізнес-діяльності, експерти проекту віднесли цю обіцянку до невиконаних, оскільки жодних публічних ознак відмови дніпропетровського губернатора від своїх бізнес-інтересів не спостерігається.

З іншого боку, з основним завданням, яке покладалося на його плечі, Ігор Коломойський та його команда все ж таки впорались: Дніпропетровщина досі залишається спокійним регіоном без помітних осередків сепаратизму. І це – незважаючи на сусідство з буремною Донеччиною.

З іншого боку, патріотизм дніпропетровського губернатора виявився не настільки всеохоплюючим, щоб перейти на спілкування українською мовою та забезпечити пальним всі військові частини на сході та півдні України, як це свого часу обіцяв сам Коломойський.

Ще 7 його обіцянок чекають на виконання (у т. ч. одна архівна). Серед таких, до прикладу, боротьба з корупцією в регіоні та податкові канікули для малого та середнього бізнесу.

Загалом же за рівнем відповідальності Ігор Коломойський посідає 7 місце серед губернаторів України.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: