За умовами МВФ побутові енерготарифи ростимуть протягом 2 років

Читать на русском

МВФ підтвердив, що програму співпраці з Україною терміном на 4 роки, буде розглянуто 11 березня.

Відповідна інформація розміщена на веб-сайті МВФ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

«Розгляд запиту України на виділення їй фінансової допомоги в рамках нової програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF) замість схваленої навесні 2014 програми stand-by є єдиним питанням на порядку денному ради виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 11 березня», – йдеться на сайті МВФ.

Як зазначає міністр фінансів країни Наталія Яресько, перший платіж становитиме $ 17,5 млрд і буде направлений Україна для досягнення макроекономічної стабілізації.

«В період до надходження цих коштів Україна вживає заходів щодо припинення фактів валютних спекуляцій і шахрайства в імпортних і експортних контрактах», – зазначає Яресько.

Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла угоди на рівні персоналій з владою України про чотирирічну програму EFF. МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні $ 40 млрд.

Однак попередньою умовою схвалення програми радою директорів Фонду було прийняття дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів з нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до Держбюджету-2015, пенсійне та банківське законодавство .

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: