АТО: ситуація на сході України станом на 10 березня 2015 року

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 9.00 10 березня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Дайджест подій від прес-центру АТО


Обстріли

За інформацією спікера АТО Анатолія Стельмаха з 20:00, 9 березня, до ранку сьогодні, 10 березня, бойовиків нанесли 12 вогневих ударів по позиціях сил антитерористичної операції.

Режим перемир’я постійно порушують бойовики: і обстрілюють не лише українських військових, але й не припиняють атак на мирних мешканців, зокрема, у Пісках на Донеччині. Зокрема, неподалік населеного пункту проросійські найманці накопичують техніку - розвідка українських вояків повідомляє про концентрацію танків. Напередодні в населений пункт бойовики намагалися прорватися і атакувати сили АТО. Цю атаку вояки відбили, щоправда, один боєць внаслідок протистояння поранений.


Пропускна система в зоні АТО

Президент України Петро Порошенко виступає за створення електронної пропускної системи в зоні АТО. За його словами, завдяки електронній системі, у спецслужб буде вся інформація про те хто, коли і куди перетинає лінію зіткнення.

Втрати

За інформацією Петра Порошенка, станом на 9 березня у зоні АТО загалом загинули 1549 військових. З цих загиблих 1232 – представники ЗСУ, 99 – МВС, 132 – Нацгвардія, 63 – ДПСУ, 7 – СБУ, 16 – ДержНС.

З 15 лютого – дати оголошення повного припинення вогню на виконання Мінських угод - загинули 64 військових. З них 51 – ЗСУ, 11 – НГУ, в основному у Широкиному, 1 – МВС, 1 – ДПСУ, Ще один – представник ДержНС.

В ході вчорашнього бою в Широкине під Маріуполем поранення отримали вісім бійців антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: