Порошенко назвав лауреатів Шевченківської премії, а Яценюк зачитав «Кавказ»

Читать на русском

В ході урочистостей з нагоди 201-ї річниці з дня народження Кобзаря Президент України Петро Порошенко нагородив лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка.

Про це пише УНН, повідомляє «Слово і Діло».

Так, згідно з указом глави держави премію отримали поет Юрій Буряк за книгу поезій «Немертве море», художник Микола Компанеь за цикл «Земля моїх батьків» та ілюстрації до творів Миколи Гоголя, письменник Костянтин Моськалець за книгу літературної критики «Сполохи», а також актор Петро Панчук за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені.

Варто відзначити, що лауреатів в номінаціях «Публіцистика і журналістика», «Музичне мистецтво» і «концертно-виконавче мистецтво» було прийняте рішення не обирати.

Нагадаємо, що сьогодні зранку, в рамках відзначення 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка Президент України Петро Порошенко разом з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, головою Київської обласної державної адміністрації Володимиром Шандрою, членами Уряду, депутатами, діячами культури і мистецтв взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника поетові у Києві.

Крім того, сьогодні в Україні проходить радіомарафон «Шевченко мобілізує», участь в якому взяв і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який прочитав уривок  з «Кавказу», що на його думку, «дає впевненість в нашій праведній боротьбі».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: