У 2015 році Кабмін скоротив кількість стратегічних підприємств у 5 разів

Читать на русском

Кабінет міністрів скоротив список стратегічно важливих підприємств, що не підлягають приватизації, до 309 позицій.

Відповідна постанова була опублікована прес-службою уряду, інформує «Слово і Діло».

Скоротивши таким чином кількість стратегічних підприємств із 1478 позицій станом на початок січня 2015 року до 309 на початку березня, уряд планує систематично переглядати цей список з метою максимального скорочення підприємств, що перебуватимуть на балансі держави.

«Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Затвердити перелік об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави... 2. Міністерствам, іншим суб’єктам управління об’єктами державної власності систематично переглядати затверджений цією постановою перелік і подавати в разі потреби щороку до 10 липня Міністерству економічного розвитку і торгівлі обґрунтовані пропозиції щодо кожного об’єкта для прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про внесення до нього змін», – йдеться у тексті постанови.

У затвердженому переліку стратегічних – переважно оборонні, паливно-енергетичні, транспортні, хлібопекарські, агропромислові, телекомунікаційні, ракетно-космічні, авіаційні, машинобудівні, металургійні, хімічні та науково-дослідні підприємства, а також метрологічні та фінансово-бюджетні підприємства та організації по всіх території країни, у тому числі – на тимчасово окупованих територіях (Донеччині, Луганщині, Криму та Севастополі).

Нагадаємо, 23 грудня міністр економічного розвитку Україні Айварас Абромавичус заявив про необхідність скоротити кількість стратегічно важливих підприємств із 1,5 тис до 600. Відповідно до представленого ним у січні проекту закону про приватизацію, до нового переліку входив уже тільки 551 об’єкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: