За 3 тижні перемир’я бойовики порушили його 750 разів, вбивши 64 людини

Читать на русском

За 3 тижні перемир’я між силами антитерористичної операції та терористами так званих ДНР та ЛНР бойовики порушили його умови 750 разів.

Жертвами активності терористів стали 64 людини, ще 341 були поранені, стверджує постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Наведені сьогодні факти підтверджують, що угоди, укладені в Мінську 12 лютого цього року, і 5 і 19 вересня минулого року, не були повністю виконані. Збройні угруповання і проросійські групи продовжують свої напади на контрольні пункти ВСУ і на цивільних осіб», – сказав Сергеєв в ході засідання Ради Безпеки ООН.

Тільки за останні дні терористи обстріляли позиції Збройних сил України 58 разів.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки і оборони України регулярно звітує про процес відведення важких озброєнь від лінії зіткнення відповідно до Мінських домовленостей від 12 лютого. Так, вчора стартувало відведення ракетних систем залпового вогню «Ураган». За словами силовиків, техніку відводять на завчасно підготовані позиції таким чином, щоб у разі потреби вона могла повернутися на передову за кілька годин.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: