Рибак за рік не виконав стільки обіцянок, як Литвин не виконав за чотири

Читать на русском

Рейтинг відповідальності голови Верховної Ради Володимира Рибака становить 18%, значно поступаючись рейтингу відповідальності його попередника Володимира Литвина (38%).

Станом на 10 грудня 2013 року Рибак виконав лише 7 з 38 своїх обіцянок, в той же час Литвину вдалося здійснити 17 з 45 обіцянок.

Невиконаних обіцянок у Рибака значно більше, ніж виконаних - 18. 13 обіцянок нинішнього спікера знаходяться в процесі виконання, тобто в перспективі можуть бути як виконані, так і не виконані.

Литвин також не виконав 18 обіцянок, але варто зазначити, що така кількість невиконаних зобов'язань зібралася у екс-спікера поступово, тоді як 14 з 18 невиконаних обіцянок Рибака припадають на один рік - в період з грудня 2012-го по грудень 2013 року (щоб накопичити 14 невиконаних обіцянок, Литвину треба було 4 роки).

У категорії обіцянок «в процесі» знаходиться 10 заяв Володимира Литвина.

«Володимир Рибак, незважаючи на те, що спирається на впевнену більшість у Верховній Раді, і здавалося б, повинен керувати ситуацією, часто не може підтвердити свої обіцянки і прогнози на практиці. Притому настільки часто, що невиконаних обіцянок у нього в 2,5 рази більше, ніж виконаних. Посилив і так неідеальну статистику Рибака провал низки його обіцянок щодо євроінтеграції», - прокоментувала статистику спікера керівник проекту «Слово і Діло» Вікторія Пєшая.

Рейтинг відповідальності Володимира Рибака та Володимира Литвина розрахований як співвідношення виконаних ними обіцянок до загальної кількості обіцянок, даних кожним з них.

З усіма обіцянками Рибака та Литвина можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і Діло», наведених за гіперпосиланнями вище.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: