Шокін планує звільнити понад 2 тисячі прокурорів

Читать на русском

У ГПУ збираються скоротити 2,5 тисячі прокурорів.

Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелiдзе, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я приведу приклад. На сьогоднішній день існує 638 районних прокуратур. Замість них буде створено 208 місцевих прокуратур. Тобто автоматично 2500 районних прокурорів та їх заступників будуть фактично скорочені. Тому загальна кількість прокурорів буде виходити з конкретних задач, навантаження, а також політики, яку буде проводити прокуратура», – повідомив Сакварелiдзе

Він також додав, що нам не потрібна роздута бюрократія. «Необхідна ефективна прокуратура». В свою чергу генпрокурор України Віктор Шокін додав, що ГПУ планує провести оптимізацію кадрів.

«Безумовно буде проведена оптимізація за кількістю», – зауважив Шокін.

Генпрокурор також додав, що усі працівники відомства проходитимуть через конкурс, цього вимагає реформування прокуратури. «Ми зараз тільки починаємо реформування прокуратури, в рамках якого усі працівники прокуратури будуть йти через конкурс. Вони будуть складати іспити, тести – там є ціла програма»,  сказав він.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: