У «БПП» нагадали, що Україні потрібна нова військова доктрина

Читать на русском

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Демчак вважає, що на сьогоднішній день Україна потребує структурної переорганізації і модернізації військової доктрини.

Про це політик заявив в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Всі ініціативи влади, що є в законі про мобілізацію і збільшення української армії, лежать в контексті міжнародної підтримки, яка сьогодні надається світом по відношенню до України», – говорить Демчак.

На його думку, питання глобальної стабільності і геополітичні процеси – непередбачувані, оскільки ще два роки тому Україна не могла навіть очікувати загрозу з боку Росії.

«З радянських часів, всі військові частини розміщувались в очікуванні ворога із заходу. Сьогодні я б робив ставку на наших найближчих сусідів (Польща, Литва, Латвія), які також мають потенційну пряму загрозу і відчувають її набагато гостріше», – зазначив Демчак.

У той же час депутат підкреслив, що головне завдання все-таки лежить на українцях. «Навіть, якщо ми отримаємо надточну американську зброю, необхідно буде час, щоб навчитись нею користуватись, і американські військові не зроблять за нас нашу справу», – резюмував Демчак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: