Бюджет будуть переглядати кожні кілька місяців – експерт

Читать на русском

Бюджет-2015 можна виконати виключно за рахунок зовнішнього валютного фінансування, якщо кредиту від МВФ не буде, єдиним виходом виявиться масштабна емісія.

Про це повідомив економіст Дмитро Боярчук, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«Якщо кредиту від МВФ не буде або ж він буде не настільки великим, як очікується, Національний банк постарається обмежити емісію безпечним мінімумом – ясна річ, повністю відмовити уряду вони не зможуть», – зазначив Боярчук.

За словами Боярчука, без кредиту нас чекають значні невиплати, а бюджет все одно не буде виконаний. «Друкувати будуть, але в дуже обмеженій кількості і завмирати в страху від кожного стрибка на валютному ринку».

«На яких сферах будуть економити в такій ситуації – питання складне. Мені здається, в цей список потраплять освіта, наука, різноманітні закупівлі, підтримка підприємств – те, без чого держава не помре з голоду або від хвороб і не виявиться беззахисною перед обличчям зовнішньої військової агресії», – каже експерт.

Бюджет будуть переглядати кожні кілька місяців, зазначає експерт. «Розподіл витрат буде відбуватися за щоденної пріоритетності: виплати за зовнішніми боргами, фінансування армії, соціалка. Іншим сферам доведеться задовольнятися тим, що залишиться. Вважаю, в результаті недофінансування може перевищити 30 млрд  аналогічний показник минулого року» – резюмує економіст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: