Пашинський розповів, як російські танки заходили у Дебальцеве

Читать на русском

В останні дні протистояння за Дебальцеве російські війська навіть не маскувалися, а просто йшли з російськими прапорами з Росії.

Про це повідомив народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

«Щоб ви зрозуміли, в останні дні вони навіть не маскувалися – просто йшли танки з російськими прапорами з Росії і ніхто не приховував, що це штатні екіпажі», – каже Пашинський.

Пашинський додає, що з першого дня існування так званої Дебальцевської дуги була загроза оточення українських військових.

«Не було великої таємниці, що наявність Дебальцевської дуги апріорі загрожує оточенням. У будь-якому випадку штаб повинен планувати як наступ, так і відступ – це аксіома. Вже після Мінських переговорів було зрозуміло, що Дебальцеве є для Путіна ідеєю-фікс і він буде кидати туди все нові й нові сили, а резервів і боєздатних частин у супротивника на порядок більше, ніж у нас», – сказав Пашинський.

Сконцентруватися у Дебальцевому українська сторона не могла, каже Пашинський, бо це був би ризик для трьох тисяч людей.

Він також додав, що під Дебальцевим українські військові залишили цілі склади зброї через поганий технічний стан. Дефіциту зброї немає, каже Пашинський, однак та, яка є – металобрухт.

«Зброя поки що є, але її потрібно економити. І все це в масі своїй – металобрухт. Наші оборонні заводи не дуже ефективні, але приводять її в якийсь боєздатний стан і передають армії. Ми на комітеті прийняли рішення, що кожен наш депутат буде регулярно виїжджати на такі заводи і дізнаватися, чому такі низькі темпи. А вони дійсно низькі: десь є об'єктивні причини, а десь суб'єктивні – халатність, недбалість, а то й саботаж», – підкреслив Пашинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: