Томенко хоче перетворити Чорнобиль на гордість України

Читать на русском

У Чорнобильській зоні відчуження необхідно створити потужний економічний майданчик і перетворити її зі «страху для всього світу» на гордість України.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природоутворення та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Zn.ua».

Томенко заявляє, що є шанси «повернути до життя» 30-кілометрову зону відчуження ЧАЕС і планує там створити потужний економічний майданчик.

«У зоні відчуження необхідно створити міжнародний економічний майданчик, який дасть змогу «не тільки просити у світу, а й показати, як інноваційно ми використовуємо цю біду вже на користь для країни», – говорить Томенко.

Він також зазначив, що він спирається на висновки вчених, які стверджують, що за період після аварії на ЧАЕС радіаційне забруднення істотно зменшилося, а в деяких місцях його немає зовсім. Саме ці незабруднені ділянки він пропонує використовувати в господарській діяльності.

Як зазначає Томенко, в кінці листопада вченим вдалося отримати докази того, що в Чорнобильську зону відчуження повертається повноцінне життя. Так, вченим вдалося сфотографувати бурих ведмедів, яких не бачили в цьому районі більше ста років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: