Опір командиру каратиметься за новим військовим законом

Читать на русском

Президент України посилив відповідальність військовослужбовців та мобілізованих, підписавши кілька законів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Зокрема, підписаний закон №194-VIII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини», який передбачає більш сувору кримінальну відповідальність військовослужбовців за вчинення окремих військових злочинів в умовах особливого періоду.

Посилиться кримінальна відповідальність за непокору (умисне невиконання наказу), опору начальникові, погроз або насильства щодо начальника, самовільного залишення військової частини або місця служби, дезертирства, ухиляння від військової служби, майнових стосунків, порушення статутних правил служби, злочинної бездіяльності військової влади та незаконного використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання нею.

Інший закон №186-VIII від 12 лютого «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» вносить зміни до низки законів щодо цивільного захисту.

«Зокрема, Кримінальний кодекс доповнено статтею 336, яка встановлює кримінальну відповідальність за «ухилення від проходження цивільного захисту в особливий період або у разі проведення цільової мобілізації», – пише прес-служба.

Ще один закон, який підписав Президент (№158-VIII), надає командирам додаткових прав та вводить поняття "арешт з утриманням на гауптвахті" і визначає межі його застосування.

«Ці зміни також уточнюють адміністративну відповідальність військовослужбовців за правопорушення, що стосуються правил і статутів несення служби, матеріальної відповідальності та ін.», – йдеться у повідомленні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: