Депутати пообіцяли вивести звичайних фермерів на експортні ринки

Читать на русском

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», який повинен спростити селянам можливість виходу на ринки сільгосппродукції.

Ініціаторами відповідного законопроекту стали народні депутати фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр БакуменкоГригорій ЗаболотнийПетро Юрчишин і Валерій Давиденко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

Зокрема, даний документ передбачає надання індивідуальним сільським господарствам юридичного статусу сімейного господарства.

«Індивідуальні сільські господарства отримають можливість швидко набути юридичний статус сімейного господарства. Завдяки цьому селяни зможуть вийти на організований ринок, продати свою продукцію, отримати доступ до всіх видів державної підтримки – отримання кредитів, компенсацій за нове будівництво, вийти на експортні ринки», – каже один з авторів документа, нардеп Олександр Бакуменко.

За його словами, статус сімейного господарства дає право на отримання сертифікату і виходу на зовнішні ринки. Крім того, учасники цього проекту включаються в систему пенсійного забезпечення.

Бакуменко також відзначив, що даний законопроект підтримується асоціацією фермерів, асоціацією сільських та селищних голів. «Думаю, сьогодні він буде прийнятий в сесійній залі Верховної Ради», – запевнив депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: