В десяти найгарячіших точках Донбасу з'являться спостерігачі ОБСЄ

Читать на русском

Спостерігачі ОБСЄ з'являться на всіх точках порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це під час телефонної розмови домовилися президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента України.

«Співрозмовники підтримали українську пропозицію розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, зокрема розпочати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкіно, район Донецького аеропорту», - йдеться у повідомленні.

Сторони наголосили на необхідності організації безпеки та належного режиму роботи інспекторів ОБСЄ, включно з безперешкодними перевірками в місцях дислокації відведеної техніки.

Як зазначається у повідомленні, під час телефонної розмови також домовилися про необхідність публікації щоденного звіту ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню, який направлятиметься усім МЗС країн «нормандського формату».

Темою для розмови стала і Надія Савченко, «Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд вчергове звернулися до Володимира Путіна негайно звільнити українку», - повідомили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: