Люстраційну перевірку в КМДА Кличко почне з Ніконова

Читать на русском

Люстраційна перевірка керівництва Київської міської адміністрації почнеться з 10 березня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міськадміністрації.

Таке розпорядження у відповідності до закону «Про очищення влади» підписав київський міський голова Віталій Кличко. Люстраційну перевірку в КМДА почнуть із першого заступника мера (цю посаду наразі обіймає Ігор Ніконов).

Також першочерговій перевірці підлягає діяльність заступника голови міської адміністрації, керівника апарату та директорів департаментів будівництва й житлового господарства, внутрішнього фінансового контролю та аудиту, економіки та інвестицій, а також житлово-комунальної інфраструктури.

Наступний етап люстрації почнеться в КМДА за 10 днів: 20 березня перевірятимуть директорів департаментів земельних ресурсів, комунальної власності, культури, містобудування й архітектури, благоустрою та збереження природного середовища, освіти і науки, охорони здоров'я, промисловості та розвитку підприємництва, соціальної політики, а також суспільних комунікацій.

30 березня стартує люстраційна перевірка для керівників департаментів транспортної інфраструктури, фінансів, управлінь охорони культурної спадщини, туризму, у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці, а також для директора Державного архіву столиці й начальника служби у справах дітей.

Нагадаємо, наприкінці квітня минулого року Віталій Кличко пообіцяв не допустити до управління містом осіб, причетних до корупції. Разом із тим, депутат Київради від «Демократичного Альянсу» Галина Янченко заявила, що мер «просуває» у комітети міськради корупціонерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: