«Вікно можливостей» Путіна закриється протягом року – спеціаліст

Читать на русском

Переговори, в будь-якому форматі всього лише гарні назви і потрібні до початку конфліктів, а під час війни - дипломатія не інструмент для виграшу в ній.

Таку думку висловив керівник фонду «Майдан закордонних справ», екс-генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко, передає «Слово і Діло», посилаючись на Главред.

«Існує одне диво - мужність, стійкість і жертовність українців. Це і зупинить Путіна. Треба розуміти, що дипломатія може запобігти,  але не  в війні, яка вже почалася. Коли війна йде, потрібно оборонятися, захищатися. Пізніше хороша дипломатія зможе допомогти отримати кращі умови миру. Але перемогти у війні дипломатичними переговорами в форматах з красивими назвами - це безумство», - розповідаєЯременко.

На його думку, Путін як виходець з певної школи мислення та менталітету веде складну багатопланову гру.

«Він хотів би змінити правила гри у світі, зафіксувавши право Росії діяти на свій розсуд там, де у неї вистачає сил. Україна - важливий, але лише один з інструментів досягнення цієї мети. Незалежна Україна, яка здатна проводити самостійну внутрішню і зовнішню політику, а, тим більше, держава, яка розвивається як демократична, становить для нього серйозний виклик і загрозу. Він не зупиниться, поки його не зупинимо ми, українці», - вважає Богдан Яременко.

Підсумовуючи, він відзначає, що питання - скільки у Росії ресурсів для продовження війни - дискусійне.

«Путін розуміє, що вікно можливостей для нього закриється протягом цього року. Можливо, з цим і пов'язані прогнози американських спецслужб», - резюмує Яременко.

Нагадаємо, 27 лютого директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер повідомив, що за їх даними, нового початку атаки на Маріуполь в Національній розвідці США очікують вже навесні.

У розвідці США також не виключають, що надання озброєнь Києву «спровокує негативну реакцію Путіна і росіян» і стане приводом для Москви постачати проросійським сепаратистам на Донбасі більш сучасне озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: