Експерт: Вбивство Нємцова - залякування опозиції в Росії

Читать на русском

Путін - диктатор, який зараз пішов «по беззаконню» і смерть Бориса Нємцова - це елемент залякування опозиціонерів у Росії.

Таку думку висловив український політолог Віталій Бала, передає «Слово і Діло» , посилаючись на pressorg24

«З моєї точки зору, Путін пішов «по  беззаконню», тобто йому все одно. Тобто, якщо він тримає Савченко, яка вмирає і не звільняє її через надуманих звинувачень, якщо вбивають мирне населення і в дітей стріляють у Маріуполі, то про що ми можемо говорити? Я думаю, що тут насправді є елемент залякування опозиціонерів в Росії і таким є виклик світовій спільноті. Це напевно остаточна крапка в реченні з двох слів: Путін - диктатор», - розповідає політолог.

На його думку, мітинг, запланований у Москві та Петербурзі в свою чергу продемонструє, чи готові росіяни зараз протистояти режиму Путіна.

«Ми зрозуміємо, чи вплинула смерть Нємцова, як би я сказав - зухвале показове вбивство, чи будуть громадяни Росії тим чи іншим способом показувати свою незгоду і ми побачимо насправді, наскільки суспільство в Росії не сприймає і готове до того, щоб боротися за свої права і відстоювати свою позицію. Ось, на жаль, ця трагедія може стати реальною діагностикою або рентгеном російського суспільства саме в цей день», - вважає він.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що для того, щоб почалися санкції, потрібно, щоб хтось із російських діячів - опозиційних, громадських або якісь політичні опозиційні партії, щоб вони ініціювали цей процес, для того, щоб ввели санкції.

«Потрібно, щоб було якесь рух усередині Росії, так як документально довести, що до цього причетний режим Путіна  зараз не можливо», - резюмував політолог.

Нагадаємо, пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви був застрелений відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов.

Борис Нємцов займав пост співголови партії «РПР-Парнас» і був одним з організаторів намічався на 1 березня протестного маршу «Весна».

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що «це жорстоке вбивство має всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер».

Адміністрація президента США розповсюдила заяву, в якій Барак Обама засудив вбивство Нємцова.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала вбивство Бориса Нємцова «боягузливим актом» і закликала президента Путіна знайти його вбивць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: