«АТО-туризм»: чи воюють українські чиновники в АТО?

Читать на русском

Президент РФ Володимир Путін наляканий, тим фактом, що український народ готовий до протистояння в боротьбі за цілісність нашої держави. Українці дійсно  готові захищати свою країну, а от чиготові до цього українські політики?

Про це розповів експерт Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак. передає «Слово і Діло», посилаючись на РБК Україна.

«Путін вже особисто підключається до проведення інформаційно-психологічних операцій для зриву мобілізації. Про це, власне, свідчить його заява із закликом до українців ховатися від мобілізації на території РФ», -  каже експерт.

Як вважають експерти, в ході мобілізації, яка зараз йде в Україну у населення може виникнути питання, а чи готові воювати за країну представники вітчизняних політичних сил.

З усього політичного співтовариства експерти виділяють всього лише дві політичні сили, які своїм власним прикладом підтримують в українцях бажання йти на фронт - це «Свобода» і «Правий сектор».

Відомо, що раніше «Свобода» провела з'їзд, на якому заявила про перехід «на військові рейки». У червні учасники  партії сформували батальйон «Січ», який базується в Слов'янську.

«Якщо хтось відхилиться від мобілізації без відповідних на те причин, він буде виключений з лав партії», - стверджував лідер політсили Олег Тягнибок.

У той же час, як повідомила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, на сьогоднішній день більше 200 чоловік стали «учасниками АТО», не будучи там. Серед таких, за її словами - «дві особи від Мінрегіонбуду».

Нагадаємо, що народні депутати України Мустафа Найєм та Віталій Чепинога готують законопроект, яким передбачається посилення умов надання статусу учасника антитерористичної операції на сході країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: