Банкіри наймають провокаторів за інструкціями з Москви – СБУ

Читать на русском

Сьогодні, 27 лютого на спільному брифінгу з генпрокурором глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив про те, що комерційні банки наймають провокаторів, які діють за указами з Росії.

Про це передає «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Циркуляри йдуть на розпалювання ситуації навколо Національного банку та інших урядових установ нашої держави. Чіткі інструкції стосуються задіяння агентури, як правило, спецслужб Росії, в банківських установах України», – сказав Наливайченко.

Глава СБУ зазначив, що такі особи «будуть висилатися і зараз висилаються з держави». Він додав, що задіюються банківські установи, «які за рішенням НБУ або Держфінмоніторингу по суті прибираються з ринку від відмивання коштів».

«В якості помсти наймають провокаторів, людей, які долучаються, можливо, і до правдивих акцій. Наших громадян провокують, зокрема, на те, що вчора сталося біля Нацбанку», – заявив він.

Нагадаємо, що вчора, 26 лютого під будівлею Національного банку України виникла бійка між правоохоронцями та людьми, які називають себе активістами «Фінансового майдану».

Аваков закликав учасників пікету так званого «Фінансового майдану» надати відео і фото інциденту, що стався в четвер, для об'єктивного розслідування. Також міністр від імені МВС приніс вибачення за інцидент з невідповідним застосуванням силового впливу на мітингувальників біля будівлі НБУ увечері 26 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: