У «БПП» розповіли, коли хочуть прийняти закон про місцеві вибори

Читать на русском

Народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка», член комітету з питань правової політики і правосуддя Олександр Черненко прогнозує прийняття Верховною Радою закону про місцеві вибори в квітні-травні поточного року.

За його словами, на сьогоднішній день існує три концепції змін законодавства про місцеві вибори, які мають відмінності, хоч і не істотні, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«В цілому вони пропонують запровадити відкриті списки кандидатів. В одній з концепцій пропонується запровадити їх на рівні великих міст, в іншій – на рівні великих міст і обласних рад», – розповів Черненко.

Він повідомив, що комітет з питань правової політики і правосуддя вже сформував порівняльну таблицю всіх трьох концепцій і на найближчому засіданні планує її розглянути, після чого буде запропонований узгоджений варіант. Крім того, на базі комітету буде створена робоча група, яка, за словами Черненка, напише не просто концепцію, а вже буде готувати відповідний законопроект.

«Ми сьогодні умовно визначили для себе «deadline», щоб до кінця квітня цей законопроект був підготовлений і узгоджений. Ми розраховуємо на прийняття нового закону про місцеві вибори орієнтовно наприкінці квітня  середині травня», – заявив депутат.

Черненко пояснив, що це необхідно для того, щоб до початку місцевих виборів, які заплановані на кінець жовтня 2015 року, «провести максимальну роз'яснювальну просвітницьку роботу як для виборців, так і для членів комісій, оскільки новий закон введе видозмінені норми щодо організації та проведення виборів, системи голосування і т.д».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: