Павленко заспокоїв українців: дефіциту продуктів не передбачається

Читать на русском

На даний момент в Україні є достатні запаси зерна і продуктів продовольства, тому їх дефіциту не передбачається.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За його словами, Україна в минулому році зібрала рекордний урожай зернових за період незалежності і дефіциту продуктів харчування немає.

Різке підняття цін на продовольчі продукти – ніщо інше, як спекуляції, каже міністр. Також великий вплив на ціноутворення мають панічні настрої населення.

«З приводу ціноутворення в більш довгостроковій перспективі, то є розуміння, що буде поступове підвищення цін, але різке підвищення – це дійсно спекуляції»,  сказав Павленко.

Він додав, що у Міністерства є питання до торговельних мереж, які в період найвищого попиту завищували ціни на продукти харчування.

Нагадаємо, через різкий стрибок курсу долара в останні дні серед українців почалася «продуктова» паніка. Люди змітають з полиць магазинів сіль, цукор і крупи. Ціни при цьому стрімко зростають.

«Слово і Діло» промоніторило ситуацію з купівельними настроями українців на тлі коливань курсу гривні по відношенню до євро та долара і підготувало інфографіку «Три хвилі споживчої паніки в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: