Аваков особисто вибачився перед побитими під НБУ мітингувальниками

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков приніс вибачення за непрофесійну поведінку працівників правоохоронних органів, які застосували фізичну по відношенню до мітингувальників біля Національного банку України.

«Перш за все – мої вибачення всій країні за непрофесійну поведінку міліції у ситуації, що виникла, і потворну сцену біля будівлі НБУ. До пікетувальників біля НБУ цієї ночі я під'їхав і вибачився за подію особисто», – написав Аваков у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

Він повідомив про те, що призначив розслідування події, результати якого мають бути оприлюднені публічно не пізніше найближчих 48 годин. Зокрема, працюватиме комісія на чолі з двома заступниками міністра – Екою Згуладзе та Сергієм Яровим.

Аваков також розповів, що домовився з мітингувальниками під НБУ про надання всіх фото- та відеоматеріалів з боку протестуючих для матеріалів об'єктивного розслідування. «За фактом зіткнення – порушено кримінальну справу. За підсумками швидкого розгляду по гарячих слідах мною прийнято рішення – керівник Печерського райвідділу Києва звільнений з посади, його заступник з громадської безпеки – відсторонений до висновків комісії з розслідування», – заявив міністр.

Аваков також звернувся до мітингувальників із проханням зрозуміти побоювання правоохоронців. «У будівлі НБУ зберігаються золотовалютні резерви країни – дестабілізація навколо цієї будівлі – величезний ризик дестабілізації національного масштабу. Я прошу всіх зрозуміти це, врахувати і дотримуватися в заявленому пікеті коректних норм», – зазначив глава МВС.

У свою чергу народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» і відомий журналіст Мустафа Найєм вважає, що не має ніякого значення, хто саме протестував під будівлею НБУ – справжні постраждалі або провокатори. За його словами, право на протест – таке ж базове, як свобода слова і самовираження.

«У першу чергу – це мирні громадяни, до яких неприйнятно застосування сили з боку держави. Ні в якому вигляді до порушення ними законів та рішення суду», – вважає нардеп.

Нагадаємо, напередодні ввечері міліція знесла намети під будівлею Нацбанку, встановлені мітингувальниками так званого «Фінансового майдану», і застосувала силу до протестувальників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: