Кличко назвав акцію під КМДА спланованою провокацією

Читать на русском

Акція перед Київською мерією – спроби дестабілізувати ситуацію в Києві.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи блокування проїжджої частини Хрещатика автомобілями учасників акції «Білих хустинок», пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У час, коли на сході України триває війна, коли країна бореться за свою незалежність і територіальну цілісність, коли влаштовуються теракти в українських містах, тривають спроби дестабілізувати ситуацію і в Києві. Адже від ситуації в столиці залежить і ситуація загалом в державі», – зазначив Кличко.

Кличко також не розуміє, як столична мерія може вплинути на ціни на бензин, зарплати і пенсії та курс гривні.

«Провокатори сьогодні користуються складним економічним становищем в Україні і намагаються використати киян в своїх брудних іграх. Міська влада працює відкрито і прозоро. Ми готові розмовляти з усіма киянами, але по суті вимог, які стосуються компетенції столичної влади», – говорить Київський очільник.

Мер Києва заявляє, що акція під КМДА добре підготовлена і спланована, «2 дні на станціях метро роздавали листівки із закликом прийти на неї, розвішували оголошення», а на пропозицію Київської мерії організувати зустріч з міським керівництвом, мітингувальники завили, що «прийшли, щоб акцію відзняли телекамери».

«Як мер столиці, якому кияни довірили забезпечувати життєдіяльність міста, я неодноразово заявляв, що роблю і робитиму все, аби в столиці був порядок. І звертаюся до киян не давати використовувати себе в провокаціях, які спрямовані на дестабілізацію ситуації в Києві та країні», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, близько тисячі мітингувальників біля будівлі Київської міської державної адміністрації перекрили проїжджу частину Хрещатику та проводять акцію «Марш білих хустинок». Як зазначають активісти, вони протестують проти подорожчання цін на проїзд та вимагають відставки мера.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: