Дії Гонтарєвої загрожують національній безпеці – експерт

Читать на русском

Ситуація з курсом гривні – це пряма загроза для економіки і національної безпеки.

Про це в ефірі телеканалу «112» заявив політолог Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

«Головний предмет занепокоєння, абсолютно об'єктивно, – це ситуація на валютному ринку. Те, що сталося в останні дні – це пряма загроза для економіки і національної безпеки», – заявив Фесенко.

За словами експерта, якщо ситуацію не виправити – це величезний ризик для соціальної та політичної дестабілізації, за яку несе відпоідальність керівництво Нацбанку і безпосередньо Гонтарєва. «Я вважаю, що було б добре, якби вона сама пішла», – додає політолог.

В свою чергу, економіст Андрій Новак заявляє, що НБУ потрібно повернути функцію центробанку. Сьогодні НБУ – простий виконавець комерційних замовлень за відповідні винагороди, додає Новак.

«Головне, щоб на цю позицію (глава Нацбанку – ред.) прийшла людина, що не ангажована жодною політичною силою. Прийшла не по квотним політичним принципам, тому що НБУ потрібно повернути функцію центробанку, бо на сьогодні НБУ – простий виконавець комерційних замовлень за відповідні, ймовірно, винагороди», – зазначив Новак.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціював терміновий звіт голови НБУ Валерії Гонтарєвої в Раді. Пізніше в АП відбулася нарада, в ході якої був напрацьований комплекс заходів щодо стабілізації валютного ринку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: