Українцям треба готуватись до чергових віялових відключень

Читать на русском

Україна близька до повторення кампанії віялових відключень електроенергії - в країні дефіцит вугілля.

Про це йдеться у статті «РІА.Новини», передає «Слово і Діло».

Так через брак вугілля на межі зупинки знаходяться Придніпровська і Криворізька ТЕС, зараз станції працюють на мінімальній потужності, у той час коли на на залізничній станції Красний Лиман в Донецькій області простоюють вже тиждень 200 вагонів з вугіллям. До голови Міненерго вже звернулась енергетична компанії ДТЕК з проханням розблокувати постачання палива на ці станції.

«Це вугілля антрацитної групи - єдино можливе паливо для Придніпровської та Криворізької ТЕС. На заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що він слідує саме на зазначені українські ТЕС», - йдеться у зверненні ДТЕК.

У ДТЕК говорят, що зупинка станцій призведе до дефіциту потужності в енергосистемі України і, як наслідок, масових відключень споживачів від енергопостачання.

В першу чергу проблеми з постачанням електроенергії будуть відчувати мешканці Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У Міненерго визнають, що в Україні гострий дефіцит вугілля антрацитових марок. Як повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик, блоки, розраховані на антрацитове вугілля, працюють на мінімальній потужності.

В цілому ж, за даними відомства, на складах ТЕЦ знаходиться більше 1,3 млн тонн вугілля, з них 337 тис тонн - антрацитної групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: