Центр зайнятості звинувачує Розенка у корупції і тиску на працівників

Читать на русском

Працівники Державного центру зайнятості просять прем’єр-мініcтра України Арсенія Яценюка відреагувати на корупційні схеми у Мінсоцполітики.

Про це йдеться у документі, підготовленому співробітниками Державного центру зайнятості, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як пишуть автори документу, Павлом Розенко «особисто здійснюється пряме втручання у діяльність Державного центру зайнятості, а на керівництво центру та директорів його обласних структур чиниться тиск».

Зокрема, погрожуючи звільненням з посади, усунули першого заступника директора ДЦЗ Наталію Зінкевич та ще ряд працівників та призначають людей, що «перебувають у родинних відносинах (кумівство) з новопризначеним заступником міністра соціальної політики».

Крім того, заявники повідомили Яценюку про нові корупційні схеми, що вибудовуються у Мінсоцполітики.

«Яросалав Кашуба ще до офіційного призначення на посаду директора ДЦЗ, здійснив перерозподіл обов’язків між заступниками, надав собі право першого підпису платіжних доручень, відкликав всі платіжні доручення Казначейства і поновлює їх лише після особистої співбесіди та домовленості про відкат», – йдеться у листі на ім’я прем’єр-міністра.

Автори звернення наголошують, що «всі дії міністра Розенка вчиняються ним з метою усунення та звільнення досвідчених фахівців, та призначення на посади осіб зі свого оточення для створення в Міністерстві соціальної політики України та Державному центрі зайнятості корупційного середовища та схем отримання фінансової вигоди за рахунок бюджетних коштів», – йдеться у документі.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: