Стабілізувати курс гривні допоможе відставка Гонтарєвої і Яценюка – Балога

Читать на русском

Позафракційний народний депутат України Віктор Балога назвав дві основні умови, які, на його думку, можуть стабілізувати ситуацію на валютному ринку.

«Перше – якщо Президент... запропонує на посаду голови НБУ менеджера, рівня Віктора Пинзеника, який не буде виконувати функції помічника, а буде проводити незалежну та ефективну політику», – написав Балога у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

Другою умовою політик називає відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який «кожну родину в цій країні перетворив на камікадзе». «Якщо прем'єр сам і по-доброму попроситься у відставку. Бо вважати, що нинішній курс є виключно «заслугою» Гонтарєвої – це щонайменше наївно. Так само, як і наївно вважати, що зміна лише голови Нацбанку вплине на ситуацію», – пояснив Балога.

Депутат упевнений, що повернути долар до рівня 8 – 10 гривень так само неможливо, «як і повернути течію Дніпра з півдня на північ». У той же час він переконаний, що саме два перерахованих вище чинника зможуть стабілізувати ситуацію на валютному ринку і забезпечити курс на рівні 16 – 20 гривень за долар США.

«Більше того, дивує, що прем’єр-міністр два тижні спокійно спостерігав за тим, як валиться національна валюта, щоби в прямому ефірі «терміново» виїхати до президента поговорити про курс. Хоча, на мою думку, мало бути навпаки – це президент мав викликати на килим і голову НБУ, і прем’єра, який згідно Конституції відповідає за економіку», – зазначив політик.

«В результаті замість антикризових заходів маємо чергове шоу в прямому ефірі. А це говорить про те, що вони таки дійсно камікадзе. Але не політичні, а в прямому розумінні цього слова», – резюмував Балога.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: