Київ прийняв майже 11 тисяч дітей з Криму та Донбасу

Читать на русском

Заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко розповіла, що у зв'язку з великою кількістю дітей дошкільного віку, столична влада буде збільшувати мережу дошкільних навчальних закладів у Києві.

«У нас сьогодні дійсно є проблема з новими місцями в дитячих садках, ми прийняли майже 11 000 дітей із зони АТО, а також з Криму, яких ми влаштовуємо без черги», – цитує Старостенко прес-служба КМДА, передає «Слово і Діло».

У той же час вона відзначила, що столична влада робить все, щоб збільшити мережу дитячих садків в місті. «По-перше, ми повертаємо ті дитячі садки, які були здані в оренду і використовувалися не за цільовим призначенням. Так, за минулі кілька місяців 6 дитячих садків повернулися в мережу дошкільних закладів столиці. Зараз робимо ремонти, облаштовуємо їх»,  розповіла чиновник.

За словами Старостенко, кількість місць у садочках збільшують також за рахунок дитячих навчальних закладів, у приміщенні яких навчалися учні початкових класів.

Крім того, заступник голови КМДА повідомила, що цього року Програмою економічного і соціального розвитку Києва заплановано будівництво трьох нових дитсадків (в Дарницькому, Голосіївському та Солом'янському районах) і реконструкція 1 дитсадка у Подільському та школи в Дніпровському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: