«Нормандська четвірка» не домовилася щодо Дебальцевого

Читать на русском

Міністр закордонних справ Павло Клімкін за підсумками зустрічі «нормандської четвірки» сказав, що у Парижі не вдалося досягти згоди щодо ситуації в Дебальцевому, передає BBC, пише «Слово і Діло».

«На жаль, політичного рішення не було в тому, як ставитися до того, що сталося в Дебальцевому», – сказав Клімкін та додав, що сторони змогли домовитися щодо важливих технічних моментів підтримки моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

«Ми змогли домовитися щодо кількох технічних аспектів, включно із важливими аспектами у тому, як підтримати місію ОБСЄ, про те, як посилити можливості цієї місії, звісно, підтримуючи перемир'я і відведення військ», – зазначив міністр закордонних справ.

У той же час голова МЗС Франції Лоран Фабіус закликав до виконання усіх пунктів мінських угод, включаючи відведення важкого озброєння та повного допуску ОБСЄ для моніторингу процесу.

«Ми – глави МЗС Франції, Німеччини, Росії та України – закликаємо до суворого дотримання всіх положень Мінських угод, що включають режим припинення вогню і відведення важкого озброєння», – сказав він, передає УНН.

А також додав, що «ми хочемо добитися повного допуску місії ОБСЄ в усі можливі ділянки, щоб ОБСЄ змогла повністю виконати свою місію. Особлива увага буде приділятися відведенню важкого озброєння. Всі учасники переговорів повинні поважати місію ОБСЄ і їх місію за дотриманням припинення вогню та відведенням важкого озброєння».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: