Термін санкцій добігає кінця – Януковичу можуть повернути активи

Читать на русском

Термін дії санкційного списку, в який внесено Віктора Януковича та його соратників, добігає кінця і всі заморожені активи можуть бути повернуті.

Про це йдеться в доповіді Transparency International Росія, підготованій спільно з українським відділенням цієї організації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«У даний час річний термін дії даних санкцій підходить до кінця. Для його продовження буде потрібно нове рішення Ради Європи. Судячи з усього, подальша доля санкційного списку буде залежати від того, чи зможе ГПУ представити докази вини зазначених осіб. У разі зняття обмежувальних заходів розшукати і повернути активи, які можуть бути одразу ж переоформлені на треті особи, Україні буде ще складніше», – йдеться в доповіді.

Експерти нагадали, що Межигір'я і квартири Януковича вже переоформлені на нових власників. Вони також зазначають, що європейські країни можуть втомитись чекати допомоги в розслідуванні.

«Поки що все, що відбувається з активами Януковича і його оточення, мало схоже на правове співробітництво між країнами. Є побоювання, що європейські країни скоро втомляться чекати реальної допомоги в розслідуванні складних справ, пов'язаних з колишнім президентом України і його оточенням», – говорять експерти.

Експерти також створили детальну інфографіку бізнес-імепрії Януковича та його оточення.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: