Луценко впевнений, що звільнення Гонтарєвої не врятує гривню

Читать на русском

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко переконаний, що стабілізація гривні повинна бути пов'язана не з прізвищем певної особи, а з комплексом прийняття невідкладних економічних дій.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу новин «24», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Гонтарєва багатьом не подобається. Але давайте не спрощувати ситуацію. Нацбанк не може втримувати валюту стабільною у момент, коли 20% промисловості залишилося на окупованих територіях. 20% падіння промислового виробництва означає падіння гривні», – зазначив Луценко.

За словами політика, «сьогодні Нацбанк при бюджеті, який має 30-відсоткову дірку, тобто кожна третя гривня не має підкріплення, тим не менше видає свіжі купюри для покриття Кабінетом міністрів України усіх соціальних видатків. Мізерних, але всіх».

«Тому не лише Гонтарєва одна винна в тому, що гривня так різко впала. Саме Гонтарєва робить те, що не робилося останні 10 років – закриває кишенькові банки тих, хто цими банками володіє, перекачуючи гроші державного рефінанса у власні закордонні рахунки. І ці мізерні банки, які не мають на обслуговуванні жодну із серйозних галузей промисловості, сьогодні закриваються, за що Гонтарєва і отримує добре зорганізовану і профінансовану критику», – говорить нардеп.

«І навіть депутати, які збирають підписи у парламенті за відставку глави НБУ, роблять собі піар на тому, що її – керівника і жінку – обзивають публічно нецензурними словами, думаючи, що у разі якщо Гонтарєва завтра піде, то гривня зміцниться за одну ніч. Це фантазії, це популізм, радикальне невігластво, на якому робиться політичний піар», – вважає Луценко.

За його словами, вихід із складної ситуації – у прийнятті закону про відповідальність банкірів та пов’язаних із ними осіб за те, що банки збанкрутіли, а вкладникам немає чим повернути вклади. «Їхнє майно та майно пов’язаних із ними осіб має слугувати заставою. І такий закон внесений на порядок денний наступного пленарного засідання», – зазначив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: