«Газпром» погрожує повним припиненням поставок газу Україні

Читать на русском

У «Газпромі» завляють про відсутність предоплати з боку «Нафтогазу України» і погрожують припинити постачання газу.

Про це йдеться у повідомленні «Газпрому», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Подробности».

«Україна не зробила своєчасно нову передоплату за газ. На сьогодні залишилося передплаченого газу тільки 219 млн куб. м. На зарахування коштів від «Нафтогазу» на рахунок «Газпрому» йде близько 2 днів», – заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Міллер зауважив, що повне припинення постачання російського газу в Україну створить серйозні проблеми для транзиту газу в Європу.

В свою чергу «Нафтогаз» заявляє, що Росія порушила Брюссельські угоди і замість замовлених в рамках контракту 114 млн куб. м газу «Газпром» поставив тільки 47 млн куб. м.

«Нафтогаз» вважає дане невиконання заявки порушенням як контракту на поставку газу між компаніями, так і тристороннього юридично зобов'язуючого протоколу, підписаного міністром енергетики Росії Олександром Новаком, єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики України Юрієм Проданом 30 жовтня 2014 року в Брюсселі», – повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Про порушення вже доповіли Кабінету міністрів України, Європейській комісії, а також секретаріату Енергетичного співтовариства в рамках процедури швидкого реагування.

Також у «Нафтогазі» додають, що станом на 19 лютого 2015 року «Нафтогаз» здійснив передоплату за 454 млн куб. м газу, а станом на початок 23 лютого 2015 року передплачений баланс становить 287 млн куб. м газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: