Через три дні солдати-строковики відзначать останнє професійне свято

Читать на русском

Згідно з обіцянками Президента Віктора Януковича, який є Верховним головнокомандувачем Збройних сил України, і міністра оборони Павла Лебедєва з 2014-го року відбудеться повний перехід армії на контрактну основу.

Таким чином, наступаючий день Збройних сил України, який святкується 6 грудня, повинен стати останнім професійним святом для солдатів строкової служби.

У системі «Слово і діло» зафіксовані близько 10 обіцянок вищих посадових осіб держави за різні роки, які стосуються термінів переходу армії на контракт.

Наприклад, згідно з обіцянкою тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко, даною нею у вересні 2008 року, повний перехід армії на контактну основу мав відбутися вже з січня 2009-го.

Екс-президент Віктор Ющенко у своїй широковідомій передвиборчій програмі «10 кроків назустріч людям» обіцяв, що призов до армії скасують з 2010 року і з цього року ЗСУ будуть комплектуватися виключно контрактниками.

Сформувати армію на контрактних засадах до 2010 року обіцяв і колишній міністр оборони Анатолій Гриценко.

Віктор Янукович, будучи кандидатом на пост президента на виборах 2010 року, взяв на себе зобов'язання перевести армію на контакт вже починаючи з 2011 року.

Зайнявши пост президента, Янукович у жовтні 2012 року заявляв, що українська армія стане контрактною «найближчим часом».

Через рік, 1 жовтня 2013 року, Президент Янукович вже більш конкретно визначив час переходу української армії на контракт - згідно з останньою заявою Глави держави, весняний призов 2014 року вже не відбудеться.

Продовжиться ланцюжок обіцянок на цю тему і далі, чи в наступаючому році дійсно відбудеться перехід ЗСУ на контакт, стане ясно вже в найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: