США та Європа роблять помилку, не даючи Україні зброю – Пашинський

Читать на русском

Відмова США та Європи постачати Україні зброю – помилка.

Про це повідомив керівник комітету ВР з питань національної безпеки і оборони та голова спостережної ради «Укроборонпрому» Сергій Пашинський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Бізнес.Інформ».

За словами Пашинського, врегулювати конфлікт можливо мирним шляхом, але виключно за однієї умови: якщо буде відмобілізована, добре озброєна, сильна армія.

«Сьогодні в нас армія відмобілізована, сьогодні вона сильна, це правда. Але вона неозброєна. Російські війська, на відміну від нашої армії, останні 15 років досить непогано озброювались. У них новітня зброя, у них не глохнуть танки. В них ракети випуску 2014-го року, а не 1989-го, як у нас. Я звертаюся до ЄС, до США з проханням розпочати поставки зброї», – розповідає Пашинський.

Він також зазначає, що не проти запрошення миротворців, але за однієї умови:

«У нас принципова позиція: Росія не може брати участь у миротворчій місії. Ми визнали Росію країною-агресором і, звичайно, країна-агресор миротворчі сили посилати не може», – підкреслює Пашинський.

Пашинський наголошує, що за останній час українська армія виросла і навчилась воювати «Українська армія часів Іловайська та українська армія часів Дебальцевого – це дві різні армії», – додає він.

«Дебальцеве – колосальний сигнал, що в Росії нічого не вийде. У росіян були всі можливості замкнути котел – географічні, військово-тактичні, вогневі і таке інше. Два тижні запеклих боїв. Тобто це вже інша армія. Неозброєна і не зовсім структурована, але якісно інша. І після того, що відбулося під Дебальцевим, я стратегічно абсолютно впевнений в нашій перемозі. Це щиро», – резюмує керівник комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: