Україна просить ООН допомогти дітям та жінкам, що постраждали через АТО

Читать на русском

Дитячий омбудсмен просить ООН включити Україну в число пріоритетів своєї діяльності.

Про це на брифінгу заявив уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Ми сьогодні звертаємося до генерального секретаря ООН Пан Гі Муна включити Україну в число пріоритетів своєї діяльності. Ми розуміємо, що сьогодні є дуже багато країн, які знаходяться у стані війни, є мільйони громадян цих країн, які потребують допомоги, але ми б хотіли, щоб Україна була в пріоритеті тих країн, яким ООН в першу чергу сьогодні допомагає», – заявив Кулеба.

З початком бойових дій на сході України загинули щонайменше 65 дітей, 127 отримали поранення, у тому числі важкі, заявила уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій областях Ірина Геращенко.

Також за словами Геращенко, понад 60% тих, хто став вимушеними переселенцями із зони конфлікту на Донбасі – жінки і діти. Лише з Дебальцево евакуйовали майже 2 тисячі дітей.

Геращенко зазначила, що ВР планує внести законопроекти про спрощення відновлення втрачених документів дітей-сиріт, вивезених з окупованих територій. «Також вносимо уточнення у поняття «патронатне виховання», аби більше дітей, що в силу важких обставин опинилися в сиротинцях, отримали дружні патронатні сім'і», – додає Геращенко.

В свою чергу Микола Кулеба просить ООН не допустити Російську Федерацію до миротворчої місії на сході України і засудити її за порушення Конвенції ООН про права дитини, а саме права дитини на життя, здоров'я і вільний розвиток.  

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло, що всього станом на 20 лютого цього року, кількість внутрішньо переміщених осіб з Донбасу і Криму перевищила більше 1 мільйона осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: