Мені соромно, що я не можу допомогти українцям – Маккейн

Читать на русском

Захід повинен дати Україні зброю, щоб українці могли себе захистити.

Таку думку висловив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Українці не просять, щоб американський чобіт прийшов на їхню землю. Вони просять зброї, щоб захистити себе. Їх убивають. Їхні війська знищують. Це сором. Мені соромно за мою країну, мені соромно за мого президента, мені соромно за самого себе, що я не можу допомогти цим людям», – заявив сенатор.

За словами сенатора, Україні необхідно дати зброю, щоб вона могла себе захистити, в іншому випадку агресія з боку Росії триватиме і надалі. «На сході України є російські танки, для протидії яким вони не мають зброї. Там воюють найкращі підрозділи російських спецслужб. Ця агресія триватиме, доки їм усе сходитиме з рук», – додав Джон Маккейн.

Маккейн переконаний, що мета Путіна – не пустити Україну в Європу. «Він тисне на країни Балтії, що вже казати про Молдову і про окупацію Грузії, що і далі триває. Це справді чорна сторінка історії нашого альянсу», – говорить він.

Сенатор також звинуватив Меркель та Олланда в легітимізації розділу України. На його думку, саме через них Путін досі не покараний.

«Ці двоє – Меркель і Олланд – вперше за 70 років узаконили розчленування Європи, сприяючи підписанню Мінської угоди про припинення вогню. Порушення режиму припинення вогню тривало доти, доки він (Путін – ред.) не досягнув своєї мети – стратегічно важливого залізничного вузла (у Дебальцевому – ред.). Він ненадовго відступить, але наступним буде Маріуполь, щоб прокласти сухопутний шлях до Криму. Відверто кажучи, це жахливо», – наголосив сенатор-республіканець.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: