Порошенко не сумнівається, що Янукович буде горіти в пеклі

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко впевнений в тому, що екс-президент Віктор Янукович буде вічно горіти в пеклі.

Про це він сказав під час церемонії вручення державних нагород членам сімей Героїв Небесної Сотні, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Питання (злочинів – Ред.) проти людяності не мають терміну давності, так. Але поставлю і собі, і вам риторичне запитання: хіба Росія колись видасть нам злочинця Януковича, головного винуватця кровопролиття на Майдані? Я не сумніваюся, що він вічно горітиме в пеклі, але це вже поза юрисдикцією земного суду», – зазначив Порошенко.

«Тим не менш, для торжества справедливості за моєю ініціативою Верховна Рада прийняла закон про можливість заочного притягнення до відповідальності керівників колишнього режиму, які вбивали людей і грабували країну, але цього недостатньо», – додав Президент.

За його словами, до відповідальності будуть також притягуватися судді, які протягом останнього року «покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом». «Новий закон по судах, прийнятий минулого тижня, дає нам таку можливість. Сьогодні він надійшов до мене з Верховної Ради і я не зволікатиму з його підписом», – заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: