Порошенко дав добро на створення польсько-литовсько-української бригади

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, урядом Литовської Республіки та урядом Республіки Польща про створення спільної військової частини».

Про це повідомила прес-служба Глави держави, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, бригада створюється з метою участі в міжнародних операціях, що проводяться на підставі мандату Ради Безпеки ООН і рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Угода залишається відкритою для приєднання інших держав за спільним запрошенням сторін.

Зокрема, угода передбачає створення спільної українсько-польсько-литовської військової частини бригадного рівня і визначає загальне призначення, принципи діяльності, порядок прийняття рішення, забезпечення безпеки та інші організаційні заходи, пов'язані з діяльністю бригади.

Структура, комплектування, озброєння, військова техніка та інші аспекти функціонування бригади визначатися окремою технічною угодою між органами, які реалізують державну політику у сфері оборони держав-учасниць.

Командування бригади буде розташовуватися в польському місті Люблін. На командування бригади поширюється законодавство Польщі, а також відповідні норми міжнародного права.

Кожна з держав-сторін відповідає за фінансове забезпечення власних підрозділів, що входять до складу бригади під час спільних тренувань та навчань, підготовки та безпосередньої участі в операціях.

Нагадаємо, відповідну угода була підписана Україною, Польщею та Литвою у Варшаві 19 вересня 2014 року і ратифікована Верховною Радою України 4 лютого 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: