Порошенко хоче відкрити доступ до інформації про Бюджет

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко вніс у Раду законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Метою законопроекту є забезпечення реалізації права людини на доступ до інформації, що становить суспільний інтерес, забезпечення прозорості в діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування шляхом впровадження механізму оприлюднення публічної інформації у вигляді відкритих даних. Проект акта також спрямований на стимулювання інновацій та здійснення господарської діяльності за допомогою доступу до «сирих даних», які можуть вільно використовуватися, у тому числі в комерційних цілях», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У документі передбачається визначити поняття «публічна інформація у формі відкритих даних», основні обов'язки розпорядників інформації щодо поширення такої інформації, а також першочерговий перелік інформації (відомостей), яка оприлюднюється у формі відкритих даних.

Крім того, Президент України пропонує Верховній Раді розглянути законопроект про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу щодо доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних, що зареєстрований у парламенті сьогодні, 20 лютого, і передбачає зробити публічними дані, пов'язані з плануванням та виконанням державного та місцевих бюджетів.

Метою цього проекту закону є забезпечення прозорості в діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування шляхом впровадження механізму оприлюднення бюджетних запитів, квартальної та річної звітності про виконання Державного бюджету України, паспортів бюджетних програм та звітів про виконання паспортів бюджетних програм, рішень про місцеві бюджети, інформації про виконання Держбюджету та місцевих бюджетів (крім бюджетів сіл і селищ) у формі відкритих даних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: