Громадськість хоче допомогти Шокіну знайти винних у розстрілах на Майдані

Читать на русском

Громадськість вимагає від Шокіна перевірити діяльность вищих посадових осіб МВС, ймовірно, причетних до злочинів на Майдані.

З таким закликом звернулись до Генеральної прокуратури журналісти та громадські організації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Як зазначає громадськість, без перевірки на причетність керівників МВС, встановити істину та розслідувати вбивста активістів на Майдані неможливо. «Особливо міліцейських керівників, які залишилися на своїх посадах і отримали підвищення по службі», – пише видання.

За словами громадськості, 39 беркутівців, на яких намагаються повісити розстріли на Майдані, не могли діяти без вказівок начальників відділів. Які, в свою чергу, отримували вказівки зверху, що було зафіксовано в протоколах, наказах, телефонограмах.

«Виконання наказів документувалося і контролювалося знизу доверху і було сконцентроване в руках керівників Департаменту карного розшуку МВС. Зокрема, на той період і досі одна і та ж особа – генерал-лейтенант Василь Паскал, заступник міністра Авакова, керував і керує підрозділами МВС, що виконували злочинні накази того часу. Однак, генерал Паскал не допитаний навіть у якості свідка», – пише видання.

Однак, слідчі ГПУ і досі не перевірили заступників міністра МВС. «ГПУ покривала їх, отримавши спеціальні вказівки від генерального прокурора або інших вищих посадових осіб держави», – повідомляє видання.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: