За два роки Захарченко повністю переглянув своє ставлення до журналістів

Читать на русском

30 листопада 2011 року міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко обіцяв, що його підлеглі не будуть в жодних формах утискати права журналістів та перешкоджати їм здійснювати свою професійну діяльність.

«Журналіста чіпати ніхто не буде», - пообіцяв тоді міністр.

В той же час, події 30 листопада та 1 грудня 2013 року свідчать про невиконання Захарченком цієї обіцянки – в Києві під час протестів від дій співробітників спецпідрозділів МВС постраждали понад 30 журналістів.

При цьому не одичними були факти, коли співробітники «Беркуту» свідомо били представників ЗМІ, незважаючи на те, що ті пред’являли їм свої документи і мали спеціальні бейджі «преса», а також були вдягнені в жилетки з відповідним написом.

Більше того, спецпризначенці вибивали з рук журналістів фотоапарати та відеокамери, пошкоджували апаратуру, не дозволяли знімати застосування міліцією сили до мітингувальників.

Нагадаємо, ще 25 листопада 2013 року Захарченко запевняв, що міліція та працівники «Беркуту» не будуть застосовувати силу до мирних мітингувальників, в той час як в ніч на 30 листопада десятки учасників протесту отримали травми різного ступеня тяжкості після розгону «Беркутом» їх табору на Майдані Незалежності.

Крім того, в інтернеті з’являлась неофіційна інформація про як мінімум одну загиблу людину під час сутичок. 

17 січня 2012 року Захарченко також обіцяв жорстко карати своїх підлеглих за хамство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: