Путін посприяє обміну полоненими, але «миротворцем» не стане

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін виступив гарантом того, що сепаратисти повернуть українській стороні полонених бійців під час обміну заручниками.

В розмові зі своїми колегами з України, Франції та канцлером Німеччини Путін пообіцяв посприяти тому, щоб полонені українські бійці були повернуті Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на персональний сайт Ангели Меркель.

«Повинен бути запущений механізм з обміну полоненими. Президент Путін погодився виплинути на сепаратистів в цьому питанні», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з єврокомісаром Йоганнесом Ганом сьогодні заявив, що Російська Федерація ні в якому разі не може виступати в якості миротворця у складі контингенту ООН, оскільки є державою-агресором.

«Хотів би твердо наголосити: Росія як країна-агресор не може і не буде брати участь у цій миротворчій операції... Ми не погодимося на такий формат миротворчої місії, який має легалізувати багатотисячний російський контингент. І нам таких «миротворців» вже вистачає», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, вчора за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони було прийняте рішення про звернення до Організації Об'єднаних Націй щодо введення на схід України миротворчого контингенту. Пізніше Президент уточнив, що «блакитні шоломи» мають бути присутні не лише на лінії зіткнення сил АТО і бойовиків, але й на українсько-російському кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: