Саміт в Вільнюсі закрив чи відкрив для України повітряні кордони?

Читать на русском

28 листопада урядовий портал повідомив про парафування на вільнюському саміті «Східного партнерства» угоди про Спільний авіаційний простір («Відкрите небо»).

«Завдяки цій угоді європейські авіакомпанії отримають вільний доступ до українського ринку авіаперевезень, що дозволить нашим громадянам отримати можливість скористатися більшою кількістю маршрутів та якіснішим сервісом», - прокоментував цю подію віце-прем’єр Олександр Вілкул.

В свою чергу міністр інфраструктури Володимир Козак зазначив, що угода про Спільний авіаційний простір суттєво збільшить кількість польотів українських авіаперевізників до країн Європи і надасть поштовх для розвитку авіаційної галузі в цілому.

В той же час сам акт парафування угоди не означає її вступ в силу, адже українські ЗМІ повідомили, що жодних офіційних угод між Україною та ЄС на саміті в Вільнюсі підписано не було.

Деякі ЗМІ припускають, що у зв’язку з непідписанням угоди про асоціацію з ЄС підписання договору про Спільний авіаційний простір також буде відкладене на тривалий строк. 

Як відомо, переговорний процес між Україною та ЄС стосовно укладання угоди про Спільний авіаційний простір розпочато ще у грудні 2007 року.

Нагадаємо, в червні 2013 року міністр інфраструктури Володимир Козак пообіцяв лібералізувати ринок авіаперевезень з Італією та Ізраїлем.

В свою чергу віце-прем’єр Олександр Вілкул запевнив, що восени 2013 року буде відкрито 5 нових лоу-кост авіарейсів.

В січні 2013 року прем'єр Микола Азаров обіцяв, що уряд розробить Програму розвитку авіаперевезень, яка дозволить запобігти виникненню монополій в цій галузі.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: