Депутат пояснила, як і скільки українці будуть платити за газ

Читать на русском

Відповідно до меморандуму, укладеного між українським урядом та Міжнародним валютним фондом, нові, підвищені тарифи на природний газ для населення становитимуть приблизно 3,6 грн за перші 200 кубометрів газу (що становить 50% від ринкової ціни) та 7,18 грн (повна ринкова ціна) – за кожен наступний спожитий кубометр до кінця року.

Про це виданню «Обозреватель» розповіла народний депутат від фракції «Самопомочі» Вікторія Войціцька, передає «Слово і Діло».

Депутат уточнила, що газ для населення подорожчає орієнтовно з 1 квітня. Наступного ж року очікується зростання тарифів до 75% від ринкової ціни (5,38 грн за куб. м), а вже в 2017-му повну ринкову ціну за блакитне паливо платитимуть усі споживачі (за винятком пільговиків), незалежно від обсягів споживання газу.

Разом з тим, цим же меморандумом з МВФ передбачені й кошти у розмірі 12,5 млрд грн для адресної компенсації малозабезпеченим громадянам.

Своєю чергою, міністр соцполітики Павло Розенко уточнив, що у зв'язку з підвищенням тарифів, кількість людей, які будуть претендувати на компенсації, може зрости до 4-4,5 млн.

Додамо, що, як зазначив у коментарі «Слову і Ділу» експерт з питань житлово-комунального господарства Олександр Сергієнко, за останні роки Україна має найвищий показник несплати населенням за комунальні послуги – 18%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: