У «БПП» розповіли, коли Порошенко може ввести воєнний стан

Читать на русском

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Єгор Фірсов заявив, що оголошення воєнного стану в Україні може відбутися після чіткої заяви ОБСЄ, Франції та Німеччини про зрив Мінських домовленостей.

«Франція та Німеччина по суті виступили гарантами виконання Мінських угод. Ми будемо чекати на їхню офіційну позицію та висновки ОБСЄ з цього приводу, щоб остаточно впевнитися у своїй подальшій стратегії», – цитує Фірсова прес-служба «БПП», пише «Слово і Діло».

За його словами, ситуація в Дебальцевому стала показовою для міжнародного співтовариства. «Захід побачив, що домовленості не виконуються. І ми вже чули заяву високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні про те, що ЄС продовжуватиме послідовно запроваджувати санкції», – зазначив депутат.

Фірсов також підкреслив, що одним з найважливіших завдань України на сьогодні є формування «антипутінської коаліції» у світі. «Чи зможе Україна розв’язати конфлікт самостійно? Ні. Нам потрібна підтримка наших західних партнерів. Нам треба ізолювати Путіна на всіх міжнародних майданчиках і спільними зусиллями гасити його агресію», – заявив політик.

Як відомо, вчора пізно ввечері на засіданні РНБО було схвалено законопроект про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо бойові дії продовжаться, то воєнний стан буде введено не тільки в Донецькій і Луганській областях, а й по всій території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: